Boetes in de horeca / Spoed? 06-28632229

 
  • Gepost door:  aktw

De Inspectie SZW (tot 1 januari 2012 de Arbeidsinspectie) controleert regelmatig op de naleving van de Wet arbeid vreemdelingen in de horeca.

Boetes worden in deze sector voornamelijk opgelegd in situaties met buitenlandse studenten. Ofwel is er verzuimd een TWV aan te vragen ofwel er is meer uren gewerkt dan toegestaan. Ook komen look-a-likes voor en worden er boetes opgelegd voor werknemers met een vals of vervalst identiteitsdocument.

In de horeca is het meehelpen van familie of vrienden in de keuken, bij de bediening of het afwassen/schoonmaken in een (familie)restaurant een vaak voorkomende grond voor beboeting.

Let op

Het is op een enkele uitzondering na niet van belang hoe lang illegale arbeid heeft geduurd. De boete voor een halve dag of anderhalf jaar arbeid is even hoog.

De controleurs van de Inspectie SZW (tot 1 januari 2012 de Arbeidsinspectie) relateren in hun boeterapport welke werkzaamheden zij verricht zagen worden of welke er kennelijk verricht werden, bijvoorbeeld door een beschrijving van de (verse) vlekken op kleding of de inhoud van pannen op het vuur. Cruciaal is daarbij of die werkzaamheden ten behoeve van u zijn verricht.

 

Probleem met de Arbeidsinspectie?
Wij beoordelen kosteloos de haalbaarheid van uw boetezaak.

U kunt ons vervolgens verzoeken u de gehele procedure bij te staan, waaronder het aanwezig zijn bij het verhoor tot het indienen van zienswijzen, bezwaar, beroep en indien overeengekomen hoger beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

BOETE.NET is onderdeel van Mr. J.P.C. ten Wolde, Advocaat - Nagtzaamplein 9 - 2032 TB Haarlem - 023-5352299 - Ook buiten kantooruren bereikbaar - 24/h 06-28632229